BİZDEN HABERLER
Parıldayan Renkler ve Özel Süslemeler Dijital Baskıda
7 Haziran 2018

Parıldayan Renkler ve Özel Süslemeler Dijital Baskıda

Fotokopi, lazer baskı ve talep üzerine baskı teknolojilerinin mucidi Xerox, dünyada bir ilk olan, dört renkli baskıyı iki özel kuru mürekkeple tek bir baskı geçişinde birleştiren altı istasyonlu renkli baskı ve yüksek hızlı baskı makinesini tanıttı. Xerox Iridesse™ Production Press, ticari baskı yapan işletmeler için büyüyen dijital baskı iyileştirme piyasasında rekabet avantajı sağlayacak. Xerox Iridesse™, tek bir geçişte metalik altın veya gümüş kuru mürekkep, CMYK ve şeffaf kuru mürekkep baskısı yapan tek dijital baskı makinesi.

Cut Sheet Business, Xerox, Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü, Ragni Mehta, “Iridesse, başka bir dijital üretim baskı makinesinin yapamayacağı her şeyi yapabilir; ancak, bizim için önemli olan müşterilerimize neler yapabildiğidir. Müşterilerimizin piyasa fırsatından yararlanabilmesi ve işletmelerini büyütebilmeleri için bu özel efekt ve dijital iyileştirmeleri maliyet etkin ve basitleştirilmiş iş akışında üretmek için baskı makinesi yarattık.” ifadesinde bulundu.

Iridesse, işletmelerin kapasitesini ve karını arttırarak baskı süslemeleri için gerekli olan çoklu baskıları ve işlemleri ortadan kaldırıyor. Keypoint Intelligence-InfoTrends’e göre baskı servis sağlayıcılarının bu süslemelerdeki kar marjı yüzde 50 ila 400 kadar yükselebileceğinden dijital baskı iyileştirmeleri, yapılan yatırımı hızlı bir şekilde amorti edebilir.1

“Keypoint Intelligence-InfoTrends, Üretim Teknolojisi, Grup Yöneticisi, Ron Gilboa, “Iridesse’nin tek geçişli özelliği, geçiş zamanı kalite kontrol teknolojisi ile birleştirilmiş metalik ve parlatıcıları içeren iş akış otomasyonu, Xerox için farklılaştırıcı bir etkendir ve baskı sağlayıcılarına rekabet üstünlüğü sağlamaktadır” diye konuştu.

İki satır içi özelliğine sahip kuru mürekkep istasyonları ile müşteriler, spot renkler, metalik ve karışık metalik geçişler ile kazançlı uygulamalar yapabilirler. Altın ve gümüş kuru metalik mürekkepler, benzersiz parıldayan paletler oluşturmak için CMYK altında veya üstündeki katmanlarında veya kendi başlarına kullanılabilir. Şeffaf kuru mürekkep katmanı, boyut veya dokuya ekstra bir dokunuş için eklenebilir.

Tasarımcı yoksa problem de yok

 Xerox FreeFlow® Core’s ön yapılandırılmalı iş akışları, baskı sağlayıcılarına kaynak belgeleri düzeltmeden altın ve gümüş baskısı yapabilmek için otomatik olarak ve seçerek metin ve grafikleri dönüştürme olasılığı sunuyor. Bu, yüksek değerli süslemeler ile mevcut uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırıyor.

Iridesse, dakikada 120 sayfaya kadar hızda baskı yaparak 52-400 gsm medyayı kullanabiliyor. Ek baskı özellikleri şunları içeriyor:

  • High Definition Emulsion Aggregate (HD EA) Toner işlemi, daha düşük parlaklık, düz renk tonları ve ince detayları daha tutarlı bir şekilde sunmak için ideal parçacık boyutunu ortaya çıkarıyor.
  • Xerox EX-P 6 Print Server by Fiery® müşterilerin ileri düzey RIP özellikleri ve renk yönetim araçları ile metalik uygulamalara yönelik özelleştirilmiş iş akışları oluşturmasına olanak sağlıyor.
  • By-pass ve Yerleştirici seçenekleriyle birleştiğinde, Çift Gelişmiş Yüksek Kapasiteli Besleyici, müşterilerin tek bir işte en fazla sekiz farklı stok veya maksimum 12.500 sayfa ile çalışmasını sağlıyor.
  • Xerox Production Ready Booklet Maker Finisher ve Xerox SquareFold Trimmer Modules ile birlikte kullanıldığında dayanıklı kırışıklık katlama özelliği sağlayan ve kitapçıklara en üstün kaliteyi sunan yeni Xerox Crease ve Two-Sided Trimmer dâhil olmak üzere birçok son işlem seçeneği mevcut.

 Iridesse Production Press, 9 Mayıs 2018 Çarşamba itibarıyla siparişe açıldı.

Peki, grafik iletişim sektörünün profesyonelleri ne diyor?

Xerox Iridesse™ Production Press, bazı müşteriler ve baskı merkezleri tarafından test edildi. Gelen yorumlar etkileyici.

Ticari baskı Merkezi

Londra merkezli baskı sağlayıcısı IPW1 için kabartma, folyo ve süslemeler, göz alıcı uygulamalar müşterilerin istediği temel özelliklerdir. Bu en son teknolojiye sahip özellikler bilindiği üzere istenilen efekti oluşturmak için çoklu baskı geçişleri veya çoklu makinelerin ihtiyacı ile ortaya çıkan pahalı fiyatlar ve uzun iş bitirme süreleriyle birlikte gelmektedir. Günümüzde, IPW1, Dört renkli baskıyı iki özel kuru mürekkeple tek bir baskı geçişinde birleştiren altı istasyon baskı makinesi, yüksek hızlı Xerox Iridesse™ Production Press ile metalik renklere ve özel efektlere sahip genişletilmiş paletini müşterilerine sunmaktadır.

“Iridesse ile basit bir kurulum ve yüksek hız ile dikkat çekici ve göz alıcı reklamlar, kartlar ve posterler oluşturabiliriz. Iridesse Production Press makinesini aylarlardır test eden IPW1 Satış Direktörü, Glen Robins, “Bu bizim için farklılaştırıcı ve müşterilerimizin uzun süredir aradığı özelliklere sahip bir ürün.” 35 yıldır baskı ticareti ile uğraşıyorum ve bunun gibi dijital bir makine tanımadım” ifadesinde bulundu.

IPW1, Iridesse Production Press’in harekete geçirdiği özellikleri keşfetmek için sabırsızlanan çok çeşitli müşteriler ile çalışmaktadır.

Tasarımcı için

Canlı renkler, yüksek kalite ve ince detaylar, Londra’daki marka, grafik ve web/dijital tasarım şirketi olan Glazier Design‘ın kritik bileşenleridir. Yüksek değere sahip işlerde maliyeti etkin bir şekilde tasarlayabilir ve baskı yapabilirler.

Glazier Design, CEO’su, Ben Glazier, “Tasarımcılar olarak vizyonumuzu genişletiyor ve müşterilerimize daha çok şey sunabilme imkanı sağlıyor.” “Bu baskı makinesinin mükemmel yönü ise önceden pahalı olan teknikleri herkesin kullanımına sunabilmesidir. Normal renkler üzerine metalik parıltılar uygulayabilmek, düğün davetiyeleri, kartvizitler ve posterler gibi iş alanlarına bir yoğunluk katarken güzel parıldayan efektler oluşturmamıza olanak sağlayacaktır.” ifadesinde bulundu.

Kreatif direktör

Merkezi Londra’da olan 48.1, birçok yiyecek, içecek ve restoran markaları ile ilgilenen bir kreatif ajansıdır. Iridesse’e kadar metalik renkler ve zengin tasarımlar müşterilerin birçoğuna ulaşamıyordu.

 “48.1, Kreatif Direktörü, Paddy Carey, “Daha küçük restoranlara girebilmek ve menülerinde altın ve gümüş baskıları kullanarak onlara kreatif hizmetler sunabilmek gerçekten de harika bir duygu” “Düşük tirajlı baskı işlerinde bu türde farklı uygulamaları yapabilmek daha önce elimizde olmayan bir opsiyondu” ifadesinde bulundu.


Kaynak:https://turkey.news.xerox.com/2018/05/10/parildayan-renkler-ve-ozel-suslemeler-dijital-baskida

Parıldayan Renkler ve Özel Süslemeler Dijital Baskıda
Parıldayan Renkler ve Özel Süslemeler Dijital Baskıda Fotokopi, lazer baskı ve talep üzerin
Üç boyutlu yüzeylere 360 derece baskı
 Üç Boyutlu Yüzeylere 360 Derece Baskı Xerox’un silindirik, plastik, cam, seramik ve metal
Hız, ultra HD baskı ve otomasyon bir arada
  Dakikada 100 sayfaya kadar baskı hızı, farklı medyalara 2400×2400 dpi 10 bit RIP’leme y
Xerox tarihinin en büyük ürün lansmanı
Xerox’un ofislerde devrim yaratacak iddiası ile 29 Mart günü New York’ta duyurduğu, üzerind

İŞ ORTAKLARIMIZ

                     

Adres
: İnönü Mah. Yavuz Selim bulvarı Keziban Hanım apt. Kat:1 D:4 Ortahisar/TRABZON
Telefon
: +90 (462) 223 00 08
Faks
: +90 (462) 230 53 34